Deze website maakt gebruik van cookiesVette huid


Een vette huid is een huid waarbij de talgklieren te veel talg produceren. Door te veel talg krijg je bovenop je huidlaag een glans dit is wat we noemen een vette huid.


Talg


Talg wordt geproduceerd door de talgklieren en heeft een vettige substantie. Talg bestaat uit 5 verschillende soorten: Cholesterol, vrije vetzuren, glyceriden en cholesterolesters. Talg beschermt de huid tegen allerlei ziektes en bacteriën. Je hebt niet op je gehele lichaam talgklieren, op je handpalmen en voetzolen komen talgklieren vrijwel niet voor, maar op je hoofd juist weer wel. Daarom zie je altijd dat als je een vette huid hebt dit vaak op je hoofd voorkomt.


Talgproductie


Het varieert per persoon hoeveel talg je produceert, daardoor zou de een meer last kunnen hebben van een vettige huid dan iemand anders. Je leeftijd is ook van belang als je kijkt naar de talgproductie, hoe jonger je bent en wanneer je meer in de puberteit zit zal je vaker een vette huid krijgen. Hoe ouder je wordt zal de talgproductie langzaam afnemen, bij mannen gaat de dalen zeer geleidelijk maar bij vrouwen kan dit opeens sterkt dalen door de menopauze.


Hoe ontstaat een vette huid


Wanneer je een vettige huid hebt kan dit meerdere oorzaken hebben. Het kan aanleg zijn maar ook als je schommelt met hormonale veranderingen zoals de puberteit heb je meer kans op een vette huid. Wanneer je een vette huid heb raken je poriën verstopt en heb je meer kans op puistjes of mee-eters.


Hoe maak je vettige huid schoon


Als je een vettige huid schoon wilt maken dan moet je hem elke ochtend en avond schoonmaken met speciale crème. Een speciale dag en nacht crème voor een vettige huid is gewoon te koop bij een drogisterij. Naast het schoonhouden van je huid kan een exfoliant gebruiken om alle dode huidcellen te verwijderen. Dode huidcellen kunnen ervoor zorgen dat je poriën verstopt raken. Lukt het je niet goed om zelf je huid schoon te houden ga dan langs bij een schoonheidsspecialist.


Tips bij een vette huid


Vermijd verzorgingsproducten en huidproducten die gebruik maken van alcohol. Alcohol droogt de huid uit en zorgt voor meer irritatie op de huid.
Wanneer je je gezicht wilt schoonmaken gebruik dan geen washandje. Doormiddel van een washandje activeer je de talgproductie waardoor je weer een vette huid krijgt.
Slaap is erg belangrijk aan een gezonde huid. Zorg er dus voor dat je voldoende slaap pakt.
Probeer zo gezond mogelijk te eten. Ongezond eten kan ervoor zorgen dat het talg proces ingang word gebracht.
Voor de mannen is het aangeraden om een face wash te gebruiken. Hiermee maak je elke ochtend en avond je gezicht schoon. Als je denk dat de fase wash en het schoonmaken van je huid niet helpt maak dan een afspraak met een schoonheidsspecialist. Als je een vette huid hebt gebruik dan honing. Honing is een van de beste middelen tegen een vette huid. Smeer wat honing op je gezicht als een maskertje, en was het eraf als het wat opgedroogd is, je huid zal weer mooi stralen.