Deze website maakt gebruik van cookies


Gezicht crème


Iedereen kent het wel je hebt een droge of juist vette huid en wilt daar een gezicht crème voor aanbrengen. Maar smeer nooit zomaar iets op. Er zijn veel verschillende soorten gezicht crèmes en je moet altijd kijken of de crème bij jouw huid past. Je hebt bijvoorbeeld een dag en een nacht crème. Deze crèmes geven verschillende soorten boost aan je huid en zorgen dat je huidcellen weer actief worden.


Normale huid


Je kan een normale huid ontdekken aan de poriën die open staan op de wangen, neus en kin. Ook is de huid van een normale huid soepel en voelt zacht aan. Als je een gezicht crème wilt gebruiken voor een normale huid dan zou ik kiezen voor een crème die de vochtigheid van het gezicht goed op peil houdt en die ervoor zorgt dat je huid beschermt is tegen Uv-straling.


Droge huid


Wanneer je huid na het douchen trekkerig of geïrriteerd aan voelt dan is dat een teken dat je een droge huid hebt. Een droge huid kan je alleen krijgen wanneer je huid vet te kort hebt. Je moet een droge huid intensief verzorgen. Kies voor een gezicht crème die het ontbrekende vet weer kan aanvullen in de huid om zo vocht te kort tegen te gaan.


Vette huid


Je kan een vette huid ontdekken door de glans die op de huid zit. Je krijgt een vette huid doordat er veel talgproductie is. Door een overdosis aan talg kunnen de poriën voorstoppen en daar kan je weer puistjes en mee-eters van krijgen. Als je een vette huid hebt dan is het belangrijk om de huid goed te wassen. Het is aan te raden als je een erg vette huid hebt om deze twee keer per dag te wassen. Gebruik een vetarme crème en vocht inbrengende crème.


Gevoelige huid


Er zijn heel veel factoren die leiden aan een gevoelige huid. Wanneer je een gevoelige huid hebt komt dat doordat de barrièrefunctie van de huid verzwakt is en zijn werk niet goed meer kan doen. De huidlaag kan worden aangetast door te veel zonlicht of omdat het erg droog is buiten. Zo is het vermogen om de huid te beschermen erg vermindert.

Er zijn een aantal kenmerken waar een gevoelige huid aan voldoet. Zo schilfert of jeukt een gevoelige huid en zal de huid ook snel uitdrogen en droog aanvoelen. Een gevoelige huid heeft een rustige en vooral een zachte aanpak nodig. Er zijn veel producten voor een gevoelige huid. Je moet de crème goed laten intrekken en de crème zijn werk laten doen.

Er zijn zoveel verschillende gezicht crème te koop dat je vaak door de bomen het bos niet meer kan zien. Wanneer het niet lukt om een gezicht crème uit te kiezen kunt u altijd naar een medewerker voor advies. Voor elke huid is weer een andere crème zo heeft een ouder iemand sneller een anti age crème nodig dan een jong iemand. Bij een schoonheidsspecialist kunnen ze gemakkelijk de beste crème voor jouw huid uitzoeken zodat je niet de plank mis slaat.